Muistoissamme kimo welsh A-ori Hywarrd Merwin (VH12-024-0058), 118cm, 03.07.2011-24.04.2015
Merwin lopetettiin 24,5-vuotiaana vanhuuden vaivojen takia
KTK-III, VWY-II, KRJ-II, ERJ-II, YLA2

Kantakirjattu III-palkinnolla (67p.) 25.02.2013
Palkittu VWY-II (42,5p.) 15.02.2014
Palkittu KRJ-II (93,5p.) 15.06.2014
Palkittu ERJ-II (92p.) 31.01.2015
Palkittu YLA2 (91p.) 25.01.2015


i. Bye Rodney VIR MVA Ch, KTK-III, VWY-II, YLA2, ERJ-II
wA, km, 117cm
ii. Nimrod Ch
wA, km, 118cm
iii. Gaston evm
wA, km, 120cm
iie. Nimrissa evm
wA, rt, 115cm
ie. Whitelake Minilla
wA, rnkm, 118cm
iei. Felinway Cassius evm
wA, km, 119cm
iee. Whitelake Mairy evm
wA, km, 120cm
e. Bee's Meredith Ch, KTK-III, VWY-II, YLA2, ERJ-II
wA, km, 120cm
ei. Rubinj kadonnut VVJ-III, YLA2
wA, km, 120cm
eii. Robin DT evm
wA, km, 120cm
eie. Jhanet evm
wA, km, 116cm
ee. Jadelle Fly KTK-III, YLA2, VWY-III
wA, km, 118cm
eei. Lizwan Ameer evm
wA, km, 116cm
eee. Ametyst Crystal evm
wA, vkk, 115cm

Merwinin isä Bye Rodney on komea kimo A-sektion ori. Rodi on yleispainotteinen, 117cm korkea ori, joka on kisannut esteillä ja koulussa hyvällä menestyksellä. Menestyksestä kertookin orin saavuttamat laatuarvostelupalkinnot. Merwin on varmaankin juurikin Rodilta perinyt luonteensa, sillä Rodi on myös aikamoinen energiapakkaus. Itsevarmuutta löytyy ja aina on menossa johonkin suuntaan. Ratsunakin siitä löytyy vauhtia, mutta hyvin ratsastettuna siitä kuoriutuu oikein hieno koulu- tai esteponi. Jälkeläisiä Rodilta löytyy useampi, jopa kahdeksan.
Rodin isä Nimrod oli kimo yleispainotteinen mounttiori. Kouluratsuna ori ylsi He B'n liikkeisiin ja esteillä ponnua riitti 90cm ratoihin. Nimmy keräsi kymmenittäin sijoituksia koulussa ja esteiltä, mutta laatuarvosteluihin saakka se ei päässyt. Ratsu-uransa lisäksi ori kiersi myös aktiivisesti näyttelyitä, eikä sen rakenne ihan huonoimmasta päästä ollutkaan, sille nimittäin on myönnetty Ch-arvonimi. Tämä 118cm korkea itsevarma ori oli luonteeltaan täyttä kultaa, vaikka sitä energiaa löytyikin ajoittain vähän liikaakin. Se nautti aina ihmisten ja muiden eläinten seurasta, eikä pitänyt yhtään yksin olemisesta.
Nimmyn isä Gaston oli säältään 120cm korkea welsh mountainori. Gaston oli itsevarma ja luotettava ori, niin hoidettaessa kuin ratsunakin, vaikka poikansa tavoin tältäkin löytyi energiaa mihin tahansa ja vähän kaikkeen ylimääräiseenkin. Gaston oli yleispainotteinen, joka kisasi koulupuolella He A-radoilla, esteillä 80cm luokissa sekä valjakossa noviisi-luokissa. Parhaiten menestystä kuitenkin tuli esteiltä, missä orilta löytyi ketteryyttä ja vauhtia ja näiden ansiosta se usein vei voiton uusintaradoilla. Jälkeläisiä orilta löytyy viisi.
Nimmyn emä Nimrissa oli vähän pienikokoisempi A-tamma, 115cm korkea. Vaikka se olikin kooltaan pieni, älliä siltä ei puuttunut. Tamman kanssa kannatti olla aina tarkkana, jottei tekisi mitään mikä ei Nimrissaa miellyttänyt, sillä sen se tulisi muistamaan ja pitkään. Kunhan kaikki sujui tamman kanssa hyvin, oli Nimrissakin mukava hoitajalleen ja ratsastajallen. Tamma oli painottunut kouluratsastukseen ja se kiersi aktiivisesti saman ratsastajan kanssa He A-luokissa useamman vuoden ajan. Tamman täytettyä 16 vuotta, se jäi siitoskäyttöön ja kisaura jäi taakse. Jälkeläisiä se sai yhteensä neljä.
Rodin emä Whitelake Minilla oli mitä ystävällisin tamma. Tämä ruunikonkimo welsh A-tamma oli erittäin miellyttämishaluinen, tosin ajoittain myös melko laiska. Minilla ylsi kouluratsastuksessa He B asioihin ja ratana se hyppäsi hienosti 80cm. Tamma oli painottunut kuitenkin enemmän kouluratsastukseen, vaikka lahjoja selvästi löytyi myös estepuolelle. Tamma kiersi ahkerasti kouluratoja ja myös muutamissa estekisoissa, keräten ihan mukavasti sijoituksia. Tammalta löytyy tiedoista yhteensä neljä jälkeläistä.
Minillan isä Felinway Cassius oli yleispainotteinen, kimo A-sektion edustaja. Luonteeltaan ori oli jekkuilija ja välillä myös siitä löytyi vähän villimpi puoli. Tämä ei siis ollutkaan ihan tavallisen pulliaisen poni, vaan sen kanssa piti tietää mitä teki, jotta ori pysyi aisoissa. Kunhan sitä osasi käsitellä, kuoriutui orista oikein mukava tapaus. Ratsuna ori myöskin testaili aluksi, mutta kunhan ei antanut periksi, pystyi ratsukko hyviin suorituksiin. Cassius kisasi yhden ja saman ratsastajan kanssa vuosia esteillä ja koulussa niittäen mainetta ja kunniaa kisakentillä. Kovin moni ei kuitenkaan innostunut sitä tammalleen käyttämään, kun huomasivat orin vaikean luonteen. Onneksi muutama uskalias omistaja löytyi ja ori saikin hienoja jälkeläisiä, eikä orin luonne ainakaan kovin vahvasti periytynyt.
Minillan emä Whitelake Mairy oli estepainotteinen welsh mountaintamma. Mari kisasi aktiivisesti 90cm tasolla, tammalta löytyi halua ja tekniikkaa vaikeampiinkin ratoihin. Esteillä se oli kuitenkin kovin menohaluinen, joten ratsastajan piti olla määrätietoinen, jotta radan saisi onnistumaan. Koulukisoissakin Mari kävi pariin otteeseen, mutta tamman säheltäminen ei oikein sopinut tähän lajiin, joten se jätettiin lopulta kokonaan pois. Käsiteltäessä tamma kuitenkin oli mukava ja ystävällinen, joten sopi myös hyvin pienempien lasten hoitoponiksi.

Merwinin emä Bee's Meredith on kaunis welsh A tamma, joka on kiertänyt kymmenittäin kisoja tuoden sijoituksia esteiltä, koulusta, valjakosta ja show-kisoista. Tämä onkin siis oikea monitoimiponi, näiden lisäksi Meri on pärjännyt hienosti näyttelyissä, minkä ansiosta sille on myönnetty Ch-arvonimi ja se on kantakirjattu III-palkinnolle. Kisamenestyksestä kertoo myöskin tamman saavuttamat laatuarvostelupalkinnot; VWY-II, YLA2 & ERJ-II. Luonteeltaan tamma on hieman omalaatuinen, ja vauhtiakin siitä löytyy ratsastaessa melko paljon. Jälkeläisiä tammalta löytyy neljä.
Merin isä Rubinj oli komea mounttiori, joka kisasi hyvällä menestyksellä erityisesti valjakkokisoissa. Hyvän menestyksensä ansiosta se palkittiin VVJ:n laatuarvostelussa III-palkinnolla, sekä yleislaatuarvostelussa II-palkinnolla. Luonteeltaan ori oli miellyttämishaluinen ja pyrki aina tekemään kaikkensa. Valjakkoajon lisäksi sillä kierrettiin myös muutamissa este- ja koulukisoissa, mutta sen kanssa yhteistyö sujui huomattavasti paremmin kärryjen kanssa.
Rubin isä Robin DT oli komea saksalainen ori, joka oli erittäin haluttu jalostusori ja kisasi menestyksekkäästi kouluradoilla. Robin oli kuumapäinen ja massiivinen, mutta hyvin hallittuna oikein komea näky, niin näyttelykehissä kuin koulukentilläkin. Näissä tapahtumissa se keräsikin suuria ihailijajoukkoja ja sen ansiosta siitä tulikin niin suosittu siitosori. Jälkeläisiä se sai kymmenittäin. Ori menehtyi 25-vuotiaana vanhuuden vaivoihin.
Rubin emä Jhanet oli omistajansa menestyinein tamma, niin näyttely- kuin jalostuspuolellakin. Tamma kiersi näyttelyitä ympäri Eurooppaa ja se kantakirjattiinkin hyvillä pisteillä Saksassa. Tammaa ei käytetty lainkaan ratsuna, vaan sen kanssa keskityttiin täysin näyttelyihin ja jalostuspuoleen. Janet saikin useita hienoja, hyvärakenteisia varsoja, joista tuli myös hyviä kisaratsuja. Tamma periytti erityisesti sen hyvää luonnetta ja rakennetta jälkeläisilleen, hyvän orin kanssa varsasta tuli mitä hienoin.
Merin emä Jadelle Fly oli yleispainotteinen tamma, joka kisasi niin esteillä kuin koulussakin. Tamma on kantakirjattu III-palkinnolla ja kisamenestyksestä kertoo YLA2- ja VWY-II -palkinnot. Luonteeltaan tamma oli kiltti ja miellyttämishaluinen, ratsuna taas hieman vaativampi, joka vaati osaavan ratsastajan selkäänsä. Jadelle menehtyi kunnioitettavassa 29 vuoden iässä, jonka aikana se sai kuusi jälkeläistä.
Jadellen isä Lizwan Ameer oli pienikokoinen kimo ori. Ami asui pienessä siittolassa Itä-Suomessa, missä se toimi siittolan menestyksekkäimpänä siitosorina. Amilla kilpailtiin kouluratsastuksessa ja liikettä siltä löytyikin aina He A radoille asti. Sijoituksia ori keräsi kymmenittäin ja se sai erityishuomiota sen upeista liikkeistä ja nöyrästä luonteesta. Ori kävi myös pariin otteeseen estekisoissa, mutta oikean ratsastajan puuttuessa esteura jäi lyhyeksi. Luonteeltaan ori oli temperamenttinen ja energinen pakkaus, joka kuitenkin oikein ratsastettuna pystyi lähes mihin vain. Myös rakenne oli orilla kohdillaan ja se on kantakirjattukin II-palkinnolla.
Jadellen emä Ametyst Crystal oli kaunis voikko A-sektion tamma. Crystalin kanssa kisattiin esteillä ja koulussa, vaihtelevalla menestyksellä. Tamma kärsi usein myös jalkavaivoista, mikä vaikeutti kisaamista ja treenaamista. Lopulta se joutui jättämään kisaamisen jo 9-vuotiaana ja se siirtyi siitostamman hommiin. Tamma kerkesi kuitenkin kerätä kymmenittäin sijoituksia lyhyessä ajassa ja sen toivottiinkin periyttävän hyvän kilpaponin ominaisuuksia jälkeläisillee. Luonteeltaan tamma oli kiltti, mutta hieman jopa laiska ratsastaa. Crystal asui koko elämänsä Flydal Studissa, missä se sai kuusi jälkeläistä ennen kuin menehtyi 20-vuotiaana.

Jälkeläiset

Synt - skp/nimi - emä - omistaja
22.01.13 - o. Erwin LAC - Aelwyd Dawn - Tea
27.04.13 - o. Arian Diemwnt Ion - Aufania Dawn - Ionic
02.09.13 - t. Moana's Nevada - LD Cheyenne - Aeronwen
05.09.14 - o. Matlock LAC - Dungannon Ginger - dookie

Valmennukset/päiväkirja

23.03.2013 estevalmennus, valmentajana Norpatar
Ryhdikäs, mutta aavistuksen hitaan oloinen poni kipsutteli pientä ravia ratsastajan kevennellessä. Aloitimme aluksi vain ratsastamaan Mewiniä pohkeelle, nimittäin tämä jättäytyi mielummin pohkeen taakse eikä liikkunut riittävsti eteen. Teimme siis temponvaihteluita ja nopeita siirtymisiä. Merwin alkoi pikku hiljaa saamaan moottorinsa käyntiin, mutta vasta laukkaverryttelyssä ori sytyi. Pieni ponin kurimus koitteli hiukan Huttiksen huumorin tajua ja istuntaa tekemällä hyvinkin napakoita pukkeja pinimmästäkin "virheestä" eli vaikka pienestä painon hotjahduksesta tai kannuksen osumisesta. Varsinainen prinseessa poni vaikka onkin ori. Esteillä sama meno jatkui ja Huttiksella oli työ pysytellä kyydissä ja sopivassa rytmissä. Neuvoin nostamaan hiukan kättä ylemmäs, jolloin ponin on vaikeampi vetää päätä alas pukittaessaan. Annoin ohjeeksi myös katsoa tiukasti seuraavaa estettä ja ratsastamaan paljon pohkeella. Itse esteet sujuivat ongelmitta lukuun ottamatta muutamaa etäisyys virhettä, mutta yhtäkään kieltoa ei tullut. Vesimatolle Merwin hiukan epäröi ja yritti jäädä kurviin keulimaan, mutta Huttiksen napakan pohkeen johdosta ori suoristautui ja hyppäsi maton ylitse korkealta, mutta tyyli puhtaasti. Ratsukko suoritti itsenäisen loppuverryttelyn.

26.03.2013 kouluvalmennus, valmentajana feiarth
Päätin aloittaa kolmen valmennuksen sarjamme kouluvalmennuksella, jotta näkisin Merwinin liikkeet sekä yhteistyönne parhaiten ennen esteille siirtymistä. Olitte aloittaneet alkuverryttelyn, kun saavuin paikalle. Kehotin teitä jatkamaan verryttelyä ja seurasin työskentelyänne. Merwin oli reipas ja työskenteli korvat hörössä. Se kuitenkin kiemurteli jonkin verran ympyröillä ja protestoi pidättäviä apujasi nostamalla pään ylös. Saitte verryttelyn suoritettua, joten siirryimme päivän ohjelmaan, siirtymisiin. Aloitimme keskiympyrältä, jonka saitte pari kertaa käynnissä kulkea tekemättä vielä mitään sen ihmeellisempää. Tavoitteena oli hakea tasainen käynti, josta siirtymisiä olisi hyvä lähteä työstämään, ja aika nopeasti sellainen löytyikin. Ensimmäiset ravisiirtymiset sujuivat hyvin, mutta hitaampaan askellajiin siirryttäessä Merwiniä ei oikein huvittanut kuunnella, vaan siirtymiset rikkoivat tahdin. Neuvoin pitämään käden mahdollisimman hiljaa ja pidättämään enemmän istuntaa tiivistämällä, eikä mennyt montaakaan yritystä, kun orin siirtymiset muuttuivat. Sitten vuorossa oli sama ravissa, ensin siten, että teitte vain lisäyksiä ja hidastuksia, lopulta ravista suoraan pysähdykseen tai laukkaan. Laukassa Merwin innostui ja heitti yhden pukin, kun otit ohjalla kovempaa. Sitten muistit vartalonkäytön, eikä ongelmia enää esiintynyt. Lopulta päästin teidät työskentelemään laukassa koko kentällä, ja esititte muutaman oikein hienon laukkapysähtymisen ja siirtymisen suoraan takaisin laukkaan. Juttelin kanssasi tulevista valmennuksista teidän suorittaessanne loppuverryttelyä, ja tulimme yhdessä siihen tulokseen, että ensi kerralla hypättäisiin.

27.03.2013 estevalmennus, valmentajana feiarth
Pystytin esteitä sillä välin, kun verryttelitte Merwinin kanssa. Se oli pirteä, kuten edelliselläkin kerralla, mutta innostui valtavasti lisää nähdessään esteet. Sait tehdä aika paljon töitä pitääksesi tahdin rauhallisena ja orin kuuliaisena. Alkuverryttelyn jälkeen lämmiteltiin pitkälle sivulle kasaamillani esteillä. Hyppyjä oli ensin yksi, pieni ristikko, jolle Merwin ampaisi kuin raketti - ja ponnisti valtavan etäisyyden päästä. Pysyit kuitenkin hyvin mukana hypyssä ja sen jälkeen tulleissa pukeissa. Nostin ristikkoa hieman ja laitoin sen eteen apupuomin, jota ennen et saisi päästää oria hyppäämään. Pari ensimmäistä kertaa Merwin viis välitti pidätteistäsi vaan ryysäsi esteelle ja ponnisti kaukaa. Sitten aloit kuitenkin saada apuja paremmin läpi, ja keskittyminen parani. Rakensin pitkälle sivulle kaksi estettä lisää pieneksi sarjaksi, ja tulitte sen molemmista suunnista hyvin. Vauhtia oli kuitenkin edelleen paljon, joten pidensin esteiden väliä ja ohjeistin tekemään voltin jokaisen esteen jälkeen. Tämä taisi tuntua aluksi Merwinistä ihan tyhmältä harjoitukselta, sillä se ei olisi halunnut kääntyä pois estelinjalta. Muutamat ensimmäiset voltit olivatkin hyvin epämääräisiä. Sen jälkeen ori taisi ymmärtää, ettei saisi hypätä ennen hyvää ja rauhallista volttia, eikä yrittänyt temppuilla enää. Vähitellen vauhti hidastui ja ori alkoi kuunnella ohjeitasi kunnolla. Teimme saman harjoituksen vielä toiseen kierrokseen ennen loppuverryttelyä. Merwinillä on hieno hyppytyyli, mutta saat kyllä tehdä aika paljon töitä, että ori pysyisi kuulolla.

28.03.2013 estevalmennus, valmentajana feiarth
Kun olitte verrytelleet ja minä olin saanut esteet kasatuksi, aloitimme tämän viimeisen valmennuskerran vähän samantapaisella harjoituksella kuin viimeksikin: pari ristikkoa pitkällä sivulla. Niiden väliin oli määrä jälleen tehdä voltti, että saisimme Merwinin kuulolle alusta asti. Nyt olin ohjeistanut myös niin, että mikäli Merwin lähtee imemään kohti estettä jo hyvin kaukaa, sinun tulisi tehdä voltti myös ennen ensimmäistä estettä. Ja pari kertaa jouduitkin kääntämään orin sivuun estelinjalta. Merwin todisti kuitenkin jälleen älykkyytensä, eikä parin yrityksen jälkeen rynninyt ensimmäiselle esteelle. Sen jälkeen se tosin pukitti, niin että sinulla oli melkoinen työ saada se voltille ennen seuraavaa estettä. Muutaman ärräpään ja päättäiväisen yrityksen jälkeen ori kuitenkin alistui tahtoosi. Saimme suoritettua harjoituksen myös toiseen suuntaan, joten jätimme voltit pois ja lisäsimme esteiden määrää ja korkeutta. Suoriuduitte pienestä radasta paljon odotuksia paremmin, taisit jopa itse yllättyä hieman. Merwin oli nimittäin hyvin kuulolla ja odotti sinulta merkkiä ponnistukseen, eikä vastustellut edes yhtä rataan mukaan otettua volttia. Pienet pukkisarjat sen oli kuitenkin ihan pakko tehdä radan jälkeen, enkä voinut pidätellä nauruani. Hyppäsit radan vielä pari kertaa ja nostin korkeuden lopulta kisakorkeuteenne. Kolmen valmennuskerran aikana huomasin hyvin kehityksenne sekä molempien potentiaalin. Niin kauan kuin itse maltat hermosi ja muistat pidättää enemmän vartalolla kuin kädellä Merwin kuuntelee mielellään. Paljon virtaahan siltä toki löytyy, mutta ehkä se on nuorelta poniorilta ihan normaalia käytöstä. Kiitos antoisista kokemuksista ja tsemppiä tulevaisuuteen!

07.04.2013 kouluvalmennus, valmentajana Mariella
Valmennus alkoi sillä, että opastin Huttista näyttämään Merwinin kanssa, millainen ratsukko he ovat ja mitä he osaavat. Merwin oli laiskalla tuulella koko esityksen aikana, mutta piristyi Huttiksen käskystä. Paljon treenattavaa tai parannettavaa ei ollut, joten päästin ratsukon heti töihin. Merwin kulki nätisti Huttiksen alla ja asettui hyvin. Askellajit olivat hieman lepsuja, joten Huttis joutui useaan kertaan muistuttamaan Merwiniä. Pohkeenväistö meni yllättävän hyvin, ja Merwin kulki kuuliaasti Huttiksen alla. Siirtymisissä Merwin kuitenkin otti muutaman askeleen, ja peruutuksesta raviin Merwin turvautui muutamaan käyntiaskeleen. Kuitenkin rankan hiostamisen jälkeen Merwin saatiin siirtymään suoraan raviin. Huttis todellakin sai Merwinin työskentelemään, kun ori velttoili. Pientä muistutusta jouduin Huttikselle kuitenkin antamaan asennostaan, jonka tämä nopeasti korjasi.

11.04.2013 kouluvalmennus, valmentajana misery.
Ratsukko verrytteli jo itsenäisesti maneesissa, kun saavuin hieman myöhässä paikalle. Seurasin menoa sivummalta ja huomasin muutamia epäkohtia, joihin pitäisi tarkemmin puuttua. Välikäyntien jälkeen pyysin ratsukkoa tulemaan keskihalkaisijalle ja joka toinen kerta väistättämään vasemmalle puolelle uraa kohti ja joka toinen kerta oikealle. Merwin punki pohjetta vastaan lapa edellä ja juoksi alta pois. Kehotin korjaamaan asian ja hidastamaan tahtia. Parin kerran jälkeen ratsukko löysi yhteisen sävelen ja meno näytti paremmalta. Merwin saisi väistää hieman enemmän, mutta se oli sentään suorassa ja eteni. Sitten tehtiin samaa harjoitusravissa. Se sujui hyvin, mutta Merwin oli aavistuksen jännittynyt ja syy löytyi satulan päältä. Ratsastaja jännitti, jotta pysyi harjoitusravissa. Kehotin, että hän istuisi rentona eikä puristaisi niin paljoa polvilla. Ei haittaa, vaikka pompottaa. Merwin muuttui aivan eri hevoseksi. Loppuun otettiin ympyräkahdeksikkoa niin, että laukka vaihtui ympyrän vaihtuessa käynnin kautta. Laukka oli alusta asti hyvin pyörivää ja ratsukko suoritti siistejä vaihtoja. Hyvä! Lopuksi sitten vielä kehotin ratsastamaan hyvin eteen alas ja antamaan Merwinin venyttää itseään kunnolla. Poni näytti tyytyväiseltä ja ratsastajakin oli tyytyväinen tunnin antiin.

01.01.2015 päiväkirjamerkintä
Merwinillä alkaa ikä jo painaa, mutta energiaa sillä piisaa edelleen vaikka muille jakaa. Ori on ollut jo pidempään ihan tyhjänpanttina, joten tänään päätin lähteä sen kanssa vähä mielenvirkistystreeniä tekemään, pieniä esteitä siis. Olin jo valmiiksi laittanu esteet maneesiin, estekorkeus 50-60cm. Hain orin tarhasta ja laitoin sen nopeasti valmiiksi. Lähdimme kohti maneesia ja nousin selkään. Jo alkukäynneissä huomasin, että ori oli erittäin energinen ja luulen, että tästä treenistä voi tulla hieman vauhdikkaampi. Hetken kuluttua otin ohjat tuntumalle ja rupesin tekemään orin kanssa pysähdyksiä ja peruutuksia, jotta Merwin olisi varmasti kuulolla. Kun ori alkoi tuntua hieman paremmalta, siirryimme raviin. Ravasimme ympäri maneesia, suoraa vain ja koitin saada orin kulkemaan hyvässä temossa tasapainoisesti. Merwin sääteli vauhtiaan kokoajan eikä tasapainoisesta liikkumisesta ollut tietoakaan. Aloin tekemään jälleen pysähdyksiä ja peruutuksia sekä tämän lisäksi voltteja. Mikäli ori lähti kiireellä voltille, eikä taipunut yhtään, tein uuden voltin heti perään. Tämä alkoi tuottaa jo tulosta ja Merwin alkoi selvästi kuuntelemaan, mitä halusin. Tästä sitten uskalsinkin lähteä jo verryttelypuomeja yrittämään. Puomit nähdessään Merwin nosti päätään ja vauhti kiiihtyi, huomasin sen kuitenkin ajoissa ja menimme voltille. Emme menneet puomille ennen kuin ori oli rauhoittunut. Pari volttia siinä saatiinkin tehdä, kunnes Merwin tuntui rauhoittuneen. Pääsimme viimein puomille saakka ja kuten arvata saattaa, Merwin teki kunnon jättiloikan siitä yli. Onneksi osasin varautua siihen ja pysyin hyvin selässä. Menimme puomeja vielä muutaman kerran, siihen saakka, että ori alkoi rauhoittumaan. Tämän jälkeen rupesimme hyppäämään itse esteitä. Esteet olivat yksittäisiä esteitä, ei mitään varsinaista rataa. Menimme vasemmassa kierroksessa kohti ensimmäistä estettä ja kaikki vaikutti lupaavalta. Kunnes viimesillä askeleilla ori vetäisi ohjat pois käsistäni ja lähti rynnimään esteelle. Siinä sitten tasapainoni menettäneenä koitin pysyä selässä ja jotenkin ihmeen kaupalla siellä pysyinkin. Otin ohjat käsiini ja laitoin orin pysähtymään. Kunnon komennuksella tuntui Merwinkin tajuavan, että oli tehnyt väärin. Tein jälleen pysähdyksiä muutaman, minkä jälkeen lähdimme yrittämään esteen ylittämistä. Tällä kertaa pidin ohjat tiukasti käsissä enkä antanut orin yhtään lisätä vauhtiaan. Tällä kertaa hyppy onnistuikin ja annoin orille paljon kehuja. Tämän jälkeen hyppäämien alkoi sujumaan, kun olimme päässeet yhteisymmärrykseen. Menimme esteitä muutaman kerran, kunnes oli aika lopettaa. Ravasimme maneesia ympäri pitkin ohjin, ori oli selvästi kaikkensa antanut ja puuskutus ei meinannut millään loppua. Annoin orin siirtyä käyntiin ja lähdimme ulos kävelemään. Pikkuhiljaa alkoi orin hengitys tasaantumaan ja lähdimme kävelemään kohti tallia. Laskeuduin satulasta ja talutin orin sisälle. Otin varusteet pois, harjasin suurimmat liat pois ja laitoin kevyen loimen niskaan. Hain vielä pari porkkanaa orille palkinnoksi hyvästä työstä ja vein sen takaisin ulos, missä sen hevosystävät jo odottivatkin sitä portilla. Muut olivatkin kovin ihmeissään, kun Merwin ei ollut paikalla, se kun on se tämän porukan pomo, vaikka kovin pieni onkin. Hain tälle pikkulaumalle pienen kasan heiniä, jotta Merwinkin saisi hieman jotain palauttavaa. Omaan tuttuun tapaansa Merwin valtasi itselleen suurimman heinäkasan ja muut hevoset tyytyivät osaansa.

Kilpailukalenteri

NJ:n & VSN:n alaiset näyttelyt

PVM - kutsu/paikka - luokka - jaos - tulos
20.04.12 - Ionic - welsh A't - VSN - 4/10 RCH
21.04.12 - Wild Horse Ranch - welsh A orit - VSN - 1/3 SW3
17.08.12 - Stemma - welsh A't - NJ - LKV1/11 BIS2
01.02.14 - LAC - welsh A orit - VSN - 3/12 RCH

1 x MVA-SERT, 1 x BIS2

Showkisat

Riding Class I-taso
Driving Class I-taso
In-Hand I-taso

PVM - kutsu/paikka - luokka - tulos
15.05.12 - Mewian welsh - Riding Class Under Saddle I - Ridden Champion I
26.03.13 - KK Bailador - Driving Class I - Reserve Driven Champion I
13.11.13 - Fiktio - Riding Class Working Hunter I - Ridden Champion I

KRJ:n alaiset kisat

PVM - kutsu/paikka - luokka - jaos - tulos
09.04.12 - Fiktio - Helppo B - KRJ - 7/60
25.04.12 - Fiktio - Helppo B - KRJ - 1/60
29.04.12 - Fiktio - Helppo B - KRJ - 4/60
11.05.12 - Vitry - Helppo C - KRJ - 7/60
20.06.12 - Koston suomenhevoset - Helppo C - KRJ - 6/50
22.06.12 - Arvolaakso - Helppo B - KRJ - 3/50
26.06.12 - Arvolaakso - Helppo C - KRJ - 4/50
27.06.12 - Arvolaakso - Helppo C - KRJ - 5/50
26.08.12 - Satulinna - Helppo B - KRJ - 2/30
29.08.12 - Lai'e - Helppo C - KRJ - 6/40
05.09.12 - Lai'e - Helppo C - KRJ - 5/40
08.10.12 - Lai'e - Helppo C - KRJ - 4/40
04.11.12 - Taavilan suomenhevoset - Helppo B - KRJ - 7/50
10.11.12 - Oldfinion - Helppo B - KRJ - 1/50
11.11.12 - Oldfinion - Helppo B - KRJ - 7/50
16.11.12 - Oldfinion - Helppo B - KRJ - 5/50
17.11.12 - Oldfinion - Helppo B - KRJ - 1/50
27.11.12 - Escanor - Helppo B - KRJ - 5/40
07.12.12 - Cabin 21 - Helppo C - KRJ - 3/40
03.02.13 - Koston suomenhevoset - Helppo B - KRJ - 1/60
04.02.13 - Koston suomenhevoset - Helppo B - KRJ - 3/60
06.02.13 - Mörkövaara - Helppo B - KRJ - 6/50
08.02.13 - Koston suomenhevoset - Helppo B - KRJ - 3/60
10.02.13 - Fiktio - Helppo C - KRJ - 4/40
11.02.13 - Fiktio - Helppo C - KRJ - 4/40
12.02.13 - Fiktio - Helppo C - KRJ - 5/40
23.02.13 - Konkkaronkka - Helppo C - KRJ - 2/40
24.02.13 - Konkkaronkka - Helppo C - KRJ - 3/40
24.02.13 - Fiktio - Helppo C - KRJ - 7/60
28.02.13 - Konkkaronkka - Helppo C - KRJ - 6/40
10.03.13 - Takkura - Helppo B - KRJ - 1/30
23.03.13 - Jindabyne - Helppo B - KRJ - 2/40
07.04.13 - Fiktio - Helppo C - KRJ - 1/40
07.04.13 - Fiktio - Helppo B - KRJ - 7/100
13.04.13 - Fiktio - Helppo B - KRJ - 2/100
14.04.13 - Raivio - Helppo B - KRJ - 3/40
19.04.13 - Sangaree Estates - Helppo B - KRJ - 4/40
20.04.13 - Sangaree Estates - Helppo B - KRJ - 2/40
24.04.13 - Jindabyne - Helppo B - KRJ - 3/40
26.04.13 - Weldon - Helppo C - KRJ - 3/30
27.04.13 - Weldon - Helppo C - KRJ - 5/30
28.04.13 - Fiktio - Helppo C - KRJ - 6/80
30.04.13 - Weldon - Helppo C - KRJ - 2/30
09.05.13 - Satulinna - Helppo C - KRJ - 2/30
10.05.13 - Satulinna - Helppo C - KRJ - 1/30
13.05.13 - Infinity - Helppo C - KRJ - 7/50
20.05.13 - Satulinna - Helppo C - KRJ - 2/30
21.05.13 - Satulinna - Helppo C - KRJ - 2/30
22.05.13 - Satulinna - Helppo C - KRJ - 1/30
09.06.13 - Moondance - Helppo C - KRJ - 4/40
11.06.13 - Moondance - Helppo C - KRJ - 3/40
28.02.14 - Ginger - Helppo C (KRJ-cup) - KRJ - 1/347

ERJ:n alaiset kisat

PVM - kutsu/paikka - luokka - jaos - tulos
01.04.12 - Koston suomenhevoset - 80cm - ERJ - 6/50
04.04.12 - Koivuvaara - 70cm - ERJ - 1/60
10.04.12 - Rhonwen - 80cm - ERJ - 5/40
11.04.12 - Rhonwen - 80cm - ERJ - 3/40
11.04.12 - Fjell Fjords - 70cm - ERJ - 1/30
12.04.12 - B.B. Steeds - 60cm - ERJ - 5/30
13.04.12 - B.B. Steeds - 60cm - ERJ - 1/30
23.04.12 - Ilkimys - 80cm - ERJ - 6/40
24.04.12 - Ilkimys - 80cm - ERJ - 3/40
27.04.12 - Naquila - 70cm - ERJ - 3/80
28.04.12 - Naquila - 80cm - ERJ - 3/90
29.04.12 - LAC - 70cm - ERJ - 1/40
29.04.12 - LAC - 80cm - ERJ - 3/40
12.05.12 - Ilkimys - 80cm - ERJ - 3/50
31.05.12 - Dark Side - 80cm (ERJ-cup) - ERJ - 2/90
16.08.12 - Lai'e - 70cm - ERJ - 1/40
19.08.12 - Lai'e - 80cm - ERJ - 5/40
22.08.12 - Koston suomenhevoset - 80cm - ERJ - 5/50
24.08.12 - Bridgeroad - 80cm - ERJ - 4/50
26.08.12 - Lai'e - 80cm - ERJ - 5/40
27.08.12 - Lai'e - 70cm - ERJ - 4/40
02.09.12 - Kings Road - 80cm - ERJ - 5/49
25.09.12 - Cwmnantcol - 70cm - ERJ - 3/25
02.10.12 - Painswick Ponies - 80cm - ERJ - 5/50
03.10.12 - Painswick Ponies - 80cm - ERJ - 2/50
25.10.12 - Lai'e - 80cm - ERJ - 6/50
26.10.12 - Lai'e - 80cm - ERJ - 2/50
29.10.12 - Lai'e - 80cm - ERJ - 3/50
30.10.12 - Lai'e - 70cm - ERJ - 3/50
03.11.12 - Lai'e - 80cm - ERJ - 6/50
04.02.13 - Taavilan suomenhevoset - 70cm - ERJ - 1/50
05.02.13 - Taavilan suomenhevoset - 70cm - ERJ - 2/50
06.02.13 - Konkkaronkka - 80cm - ERJ - 2/40
07.02.13 - Konkkaronkka - 80cm - ERJ - 6/40
08.02.13 - Juksula - 80cm - ERJ - 6/60
11.02.13 - Taavilan suomenhevoset - 70cm - ERJ - 5/50
12.02.13 - Taavilan suomenhevoset - 70cm - ERJ - 4/50
12.02.13 - Juksula - 80cm - ERJ - 6/60
13.02.13 - Konkkaronkka - 80cm - ERJ - 6/40
21.02.13 - Konkkaronkka - 80cm - ERJ - 4/40
22.02.13 - Konkkaronkka - 80cm - ERJ - 5/40
06.03.13 - LAC - 70cm - ERJ - 5/40
07.03.13 - LAC - 70cm - ERJ - 3/40
11.03.13 - Konkkaronkka - 80cm - ERJ - 4/40
17.03.13 - Haavisto - 80cm - ERJ - 4/50
01.05.13 - Riihen ponitalli - 70cm - ERJ - 5/30
14.05.13 - Stall Lumos - 80cm - ERJ - 2/25
22.05.13 - Moondance - 60cm - ERJ - 2/40
24.05.13 - Riiviöt - 80cm - ERJ - 4/40
01.06.13 - Riiviöt - 80cm - ERJ - 1/50
31.07.13 - Dark Side - 60cm (ERJ-cup) - ERJ - 5/71
30.09.13 - Dark Side - 40cm (ERJ-cup) - ERJ - 5/72
30.11.14 - Rumour Ponies - 70cm (ERJ-cup) - ERJ - 1/123